Alegere MTB

Question

Buna ziua !

Doresc un MTB cu care sa pot face urmatoarele mers pe dealuri,coclauri etc dar in acelas timp mai pedalez si pe asfalt.Momentan tiparul meu in a ma da cu bicicleta este urmatorul incep la pedalat pe asfalt si sfarsesc pe dealuri nu ma pot aventura prea tare pe dealuri deoarce actuala bicicleta este un giant 1 din 2015 care fost cumparata de tatal meu pentru el de cateva luni si mai ies si eu cu ea.Nu stiu cum ar trebui sa se simta un mtb nu am avut de la cine sa imprumut una sa vad ce si cum.habar nu am ce transmisie sa aleg ce suspensie aer sau arc cursa ei cat de mare sa fie,bineinteles am mai invatat si eu cate una alta intre timp dar am ajuns ca nu gasesc ce vreau sau nu stiu ce vreau.Gresesc incercand sa aleg o transmisie mixta?ar fi mai bine un 1×12 si cand am chef de asfalt sa ies cu cealalta bicicleta?inca o problema am cu marimea cadrelor am 1.85m si 90kg dupa masuratorile care le gasesc la producatori de biciclete sau tabele pe intelernet eu sunt lam mijloc intre L sau XL.am fost si fizic la magazine de biciclete in orasul meu dar toate au pe stock modele si marimi limitate deci alegerea unei biciclete se transforma doar teoretic nimic dupa cum o simt vreau sa mai aud inca o parere.o bicicleta am probat find recomandata de catre un un magazin din oras un rock machine blizz 10-29 a fost placut cadrul si suspensia fiing lunga cursa dar inca odata termen de comparatie cu altceva zero.ca si buget 5000de lei dar mai trag putin de el daca e necesar.

Raspunsuri ( 3 )

  1. Salut, cred ca acest articol te poate lamuri pe acesta tema: https://freerider.ro/mag/ghid-de-achizitionare-pentru-biciclete-de-munte-24083

    Singura mentiune – preturile de acolo nu mai corespund realitatii de astazi. Un buget de 5.000 de lei iti poate aduce un hardtail de calitate, echipat decent, dar cu siguranta nu un full-suspension.

  2. Salut, Blizz este varianta pentru trasee mai dificile, nu doar că are furca cu o cursă mai mare însă brațele superioare ale furcii sunt mai groase. Frânele și dropper-ul sunt iarăși un plus, dar suferă un pic la capitolul transmisie având doar 9 rapoarte și este și mai grea. Torrent este o bicicletă mai scurtă dar nu este construită pentru trasee prea hardcore, deci este orientată mai degrabă către ture recreaționale mai simple.

Lasa un raspuns

Browse
Browse