Cum aleg un e-bike

Question

Hello , In primul rând salut inițiativa înființării acestui forum !

As aprecia dacă îmi puteți oferi sugestii (poate chiar și 2-3 modele) pentru a ma ajuta sa aleg un e-Bike pe care sa o echipez cu un scaun de copil in spate.

Bugetul disponibil pentru achiziția bicicletei este de 15,000 RON, iar aceasta as dori sa o folosesc atât pe teren accidentat cât și pe plat.

Va mulțumesc

Mircea

Raspunsuri ( 5 )

 1. Salut si bine ai venit! Alegerea unui e-bike nu este foarte dificilă dacă știi din capul locului ce vrei să faci cu el. În primul rând, ar trebui să-ți dai seama pe unde te vei plimba cel mai des cu el. Dacă mergi doar în oraș, atunci clar nu merită să cumperi un e-bike de munte. Dacă mergi mai mult la munte, dar și prin oraș, atunci poți să iei un e-bike de munte pe care să-l echipezi cu anvelope de șosea cât stai prin oraș (tu ai memnționat teren accidentat și plat dar ar fi bune mai multe detalii). Pe de altă parte, se mai naște discuția confortului și a performanței: vrei un hardtail, care este mai ieftin dar mai rigid sau vrei un full-suspension, care este mai comod dar mai scump? Iar legat de scaunul de copil, trebuie să verifici compatibilitatea, nu toate cadrele de e-bike permit prinderea unui scaun de copil pentru partea din spate, din cauza formei cadrului. Daăc îmi dai câteva detalii legate de cele menționate mai sus, putem începe să vedem ce variante disponibile ar fi. Cu 15.000 de lei spre exemplu poți achiziționa și hardtail-uri și full-suspension-uri de munte, dar și un e-bike de trekking sau de oraș.

  0
  2023-03-13T20:23:11+00:00

  Salut Dragos,

  Mulțumesc pentru răspunsul tău prompt.

  Ieri survolând pe internet am pus ochii pe o Orbea Kemen SUV (din argumente financiare oscilez între modelul KEMEN SUV 40 sau Kemen SUV 30 ) iar pe baza review-urile pe care le-am citit se apropie de ceea ce îmi doresc și anume: sa ma plimb prin oraș / sa duc copilul la grădinița ;sa pot ieși și pe o poteca de munte in Weekend asistat electric. In prezent dețin un hardtail Orbea Alma de care sunt foarte încântat si intenționat sa fac pasul către un e-Bike.

  M-ar ajuta dacă ai putea sa îmi oferi o a doua varianta fata de modelul ORBEA, sa pot face o alegere.

  Mulțumesc
  Mircea

  0
  2023-03-14T08:00:54+00:00

  Am facut o trecere in revista rapida, pentru 15.000 de lei nu ai cum sa cumperi un full-suspension. Prin urmare, asta ne lasa doua optiuni: fie varianta propusa de tine, o bicicleta de trekking, fie un hardtail MTB. Acum, uitandu-ma pe propunerea ta, KEMEN SUV 30 are o furcă decentă, transmisie și frâne mid-level, un motor puternic, însă acumulatorul de 540Wh parcă nu e atât de mare judecând după standardele de astăzi. În orice caz, pe teren plat, ar trebui să-ți ajungă minim 70 de km cu diversificarea nivelului de asistență. Alternative similare ar fi de la Cube sau Merida, cu mențiunea că cele de la Cube au prețuri relativ bune pentru vremurile astea. Însă și la Merida poți găsi prețuri bune dacă stai să cauți biciclete rămase din 2022 la promoție. Altele ar fi mai fi Scott, KTM, Specialized sau Haibike (și aici merită să arunci un ochi să vezi cam ce oferte au). După ce te decizi asupra modelului (poți să lași și aici link dacă vrei să arunc un ochi), va trebui să verifici dacă poți monta pe acea bicicletă scaunul de copil (depinde și de prinderea scaunului etc.). Cu siguranță ar merge un scaun montat pe ghidon, însă mi se pare cam riscant sincer să mergi cu copilul acolo.

  0
  2023-03-28T10:10:49+00:00

  Salut Dragos,

  Pe baza recomandărilor făcute de tine am mai ajustat un pic bugetul și am optat pentru o bicicleta Orbea Kemen SUV10 model 2022.

  Acum rămâne sa cumpăr un scaun pt copil și aici as merge pe un Thule ride along montat pe spate , sugestii păreri ?

  O zi ușoară
  Mircea

   0
   2023-03-29T06:41:00+00:00

   Salut și felicitări pentru alegere! Este echipată foarte bine, adică sigur nu vei avea nevoie vreodată de mai mult. Legat de scaunul de copil, la cum este construit cadrul, merg montate mai multe tipuri, deci nu mi-aș face griji în priviința asta (mă refer aici la tipurile de prindere). Să ne scrii și să ne spui cum ți se pare bicicleta, eventual să pui și niște fotografii, sigur vor fi informațiile de folos și pentru alții! Cele bune!

Lasa un raspuns

Browse
Browse