GT Avalanche Elite (HT) sau Rockrider MTB ST 540 S (FS) ???

Question

Salutare!

Eu sunt Dragos.

Trebuie så-mi schimb bicicleta actualå (Yosemite, sudezaå, de oras) cu una mai potrivitå pentru nevoiele mele.
Fapt divers: Bicicleta asta a mea, Yosemite X-City cu trei viteze in butuc, nu este nici HT, nici FS, ci “DH” Die Hard sau “ND” Never Die :)), cåci dupå mai bine de 3-4 ani de borduri, coboräri pe trepte, fåcut cu ea ce fac altii cu un FS, precum si cateva tumbe (franat doar fata), incå nu necesitå servisare.

Am 46 de ani (dacå conteazå)  si folosesc bicicleta in cea mai mare parte pentru plimbårile in oras. Dar orasul are si gropi si borduri, iar eu obisnuiesc destul de des så ies de pe asfalt si så incerc doate dealurile parcurilor cu tot cu rådåcini, gropi, bolovani, trepte si tot ce implicå (copilul din mine nu se poate abtine 🙂 ).

Problema mea este cå avänd ceva probleme la coloanå nu suport prea bine toate socurile primite , iar bicicleta actualå nu are nicio suspensie, nici pe fatå, nici pe spate si nici in sa si cu sigurantå nu este ganditå så meargå pe unde o duc eu :)).

Intrebarårile mele ar fi urmåtoarele:

  • Pentru nevoile mele ce ar trebui så aleg, o bicicletå HT sau una FS?
  • Ce så aleg intre GT Avalanche Elite (HT) sau Rockrider MTB ST 540 S (FS)?

GT Avalanche Elite (HT) este la reducere acum – 3500 lei
Rockrider MTB ST 540 S (FS) este – 3500 lei

Bugetul meu se invarte in jurul pretului acestor biciclete, acesta fiind si motivul pentru care le-am ales. GT-ul mi-a atras atentia de cativa ani si a fost tot timpul mai scump (in jur de 4500 Lei).

Dacå aveti alte gänduri, sugestii sau propuneri, le  astept cu drag si pe acelea.

Multumesc!
Zi binecuväntatå så aveti!

Raspunsuri ( 2 )

    0
    2023-06-29T03:56:47+00:00

    Salut,

    Pe scurt, avantajele Rockrider-ului sunt cele doua suspensii (cadru + furca) si un numar de rapoarte mai mare. Dezavantajele ar fi rotile ceva mai mici si greutatea mai mare. GT-ul vine cu roti de 29 de inch si este mai usoara, prin urmare pedalezi mai usor pe ea. Altfel, fiind hardtail, nu ai suspensie pe cadru, dar furca este acceptabila. Totodata are doar 11 rapoarte – cu care in mod normal ar trebui sa te descurci, mai putin la capitolul viteza maaaare de deplasare. Eu unul daca ar fi sa aleg dupa cum arata bicicleta si dupa greutate clar as alege GT-ul. Daca as avea nevoie orice ar fi de un full-suspension, atunci ceva mai ieftin decat Rockrider-ul nu prea ai cum sa gasesti.

Lasa un raspuns

Browse
Browse